image030

5 grudnia klasy 4c, 5b i 6 c wzięły udział w warsztatach żywieniowych. Celem warsztatów było zapoznanie dzieci z zasadami zdrowego odżywiania i uświadomienie korzyści wynikających z ich stosowania, kształtowanie zdrowych nawyków spożywania owoców warzyw nabiału i ograniczenie spożywania słodyczy, profilaktyka nadwagi i otyłości, zapoznanie dzieci ze składem produktów spożywczych i wpływem składników odżywczych czyli witamin minerałów na określone funkcje organizmu. Poprzez warsztaty zwiększyła się świadomość dzieci w zakresie dokonywania właściwych wyborów wśród dostępnych artykułów spożywczych oraz komponowania posiłków. Uczniowie samodzielnie zrobili domową nutellę oraz domowe rafaello. Było zdrowo i bardzo smacznie. Warsztaty poprowadziła pani Małgorzata Talaga-Duma - psychodietetyk i specjalista żywienia dzieci.

image002_image007

image023_image027

image028_image008

image013_image014

image018_image026

 

Początek strony